Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Fahéjas szilvaleves

Megnézte: 3226
Fő számára: 12 személyre
Elkészítési idő: 55 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 1 kg szilva (magazott)
- 1 csapott mokkáskanál só
- 1 kiskanál szegfûszeg
- 1 citrom
- 25 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 1,5 dl tejszín
- rum

Elkészítés:

A megmosott szilvákat hosszában vágjuk félbe, magozzuk ki, és tegyük fazékba. Öntsünk rá 1,5 liter forró vízet, és ízesítsük sóval, fahéjjal, szegfûszeggel meg a citrom reszelt héjával. Amikor felforrt, szórjuk bele a cukrot, és egyenletesen keverve öntsük hozzá a kevés hideg vízzel simára kevert pudingport. Ezután közepes tûzön fõzzük pár percig, majd öntsük hozzá a kevés forró levessel elkevert tejszínt. Amikor a leves újból elérte a forráspontot, húzzuk le a tûzrõl, ízesítsük kevés rummal, és elõször hideg vízfürdõbe téve, majd hûtõben jól hûtsük le. Hidegen tálaljuk, és friss citromfûvel díszítsük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.