Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Északi bableves

Megnézte: 2118
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 155 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 20 dkg bab (piros)
- 20 dkg sertésborda
- 20 dkg kelkáposzta
- 10 dkg szalonnabõr
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 babérlevél
- 2 burgonya
- 1 evõkanál petrezselyem (apróra vágott)
- 1 evõkanál liszt
- 1 evõkanál kukoricaliszt
- 4 evõkanál olaj
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A babot 12 órára beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük, és lábasba tesszük. Hozzáadjuk a húst, a szalonnabõrt, 2 liter vizet öntünk rá, és belerakjuk a babérlevelet. Felforraljuk, majd kislángon másfél óráig fõzzük. A szalonnát felkockázzuk. A kelkáposztát megtisztítjuk, a torzsáját kivágjuk, külsõ leveleit leszedjük, majd felszeleteljük. A burgonyát meghámozzuk. A szalonnakockákat és a petrezselymet az olaj felében megpirítjuk, majd beletesszük a káposztát, a burgonyát, 1 dl vizet, és 10 percig kislángon fõzzük. A maradék olajban külön aranyszínûre pirítjuk a lisztet és a kukoricalisztet, majd a szalonnás petrezselyemmel együtt a babos húshoz keverjük. Sóval, borssal ízesítjük, és kislángon még 15 percig fõzzük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.