Elkészítés:
A babot 12 órára beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük, és lábasba tesszük. Hozzáadjuk a húst, a szalonnabõrt, 2 liter vizet öntünk rá, és belerakjuk a babérlevelet. Felforraljuk, majd kislángon másfél óráig fõzzük. A szalonnát felkockázzuk. A kelkáposztát megtisztítjuk, a torzsáját kivágjuk, külsõ leveleit leszedjük, majd felszeleteljük. A burgonyát meghámozzuk. A szalonnakockákat és a petrezselymet az olaj felében megpirítjuk, majd beletesszük a káposztát, a burgonyát, 1 dl vizet, és 10 percig kislángon fõzzük. A maradék olajban külön aranyszínûre pirítjuk a lisztet és a kukoricalisztet, majd a szalonnás petrezselyemmel együtt a babos húshoz keverjük. Sóval, borssal ízesítjük, és kislángon még 15 percig fõzzük.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.