Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Dinnyés zöldparadicsom-leves

Megnézte: 2022
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 40 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 1 szál angol zeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evõkanál paradicsompüré
- 50 dkg zöldparadicsom
- 2 db egykilós sárgadinnye (zöld)
- 1 csokor friss bazsalikom
- pár csepp Tabasco szósz
- olaj
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A zellert karikákra, a hagymákat finomra vágjuk, majd mindet serpenyõbe tesszük, és kevés forró olajban, kislángon 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, megsózzuk, megborsozzuk, még 5 percig fõzzük, majd félretesszük. A dinnyéket kettévágjuk, kimagozzuk, kivájjuk a belsejüket, robotgépben pürésítjük, majd egy tálba öntjük. A paradicsomokat kis kockákra vágjuk, és robotgépben összemixeljük a hagymákkal, a bazsalikom felével, és 2,5 dl jeges vízzel, majd a dinnyepüréhez keverjük. Pár csepp Tabascoval ízesítjük, lefedjük, és 3 órára hûtõbe tesszük. Tálaláskor hideg tányérokra adagoljuk, és a maradék bazsalikomlevelekkel díszítjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.