Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Csirkés padlizsánleves

Megnézte: 2266
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 70 dkg padlizsán
- 40 dkg uborka
- 2 csirkemell
- 25 dkg metélt tészta
- 2 citrom (leve)
- 1 fej hagyma
- 1 cm gyömbér (darabka)
- 1 kávéskanál kömény
- 1 kávéskanál fûszerpaprika (piros)
- 1 kávéskanál õrölt gyömbér
- 1 kávéskanál kurkuma
- 1 kávéskanál curry
- 4 koriandermag
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 evõkanál olaj
- só

Elkészítés:

Az olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk az õrölt fûszereket és 4 dl vizet. Összekeverjük, felforraljuk, sóval ízesítjük, és 15 percig fõzzük. A csirkemellet hosszú, vékony szeletekre vágjuk, a levesbe tesszük a felkockázott uborkával és padlizsánnal, és 25 percig fõzzük. A tésztát sós vízben kifõzzük, és a fõzés vége elõtt 5 perccel a leveshez adjuk. A tûzrõl levéve citromlével ízesítjük, korianderrel megszórva, citromkarikákkal díszítve tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.