Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Csirkehúsleves póréhagymával

Megnézte: 2183
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 95 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 2-2 póréhagyma és csirkecomb
- 1 csirkemell
- 1 tyúkhúsleveskocka
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evõkanál (babérlevél, zsálya, kakukkfû, rozmaring, bazsalikom) szárított fûszerkeverék
- 3 evõkanál mazsola
- 1 kávéskanál õrölt bors
- só

Elkészítés:

A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, a csirke bõrét lehúzzuk. Másfél liter vízben megfõzzük a leveskockákat, teatojásban beletesszük a fûszerkeveréket, a póréhagymát, a csokorban hagyott petrezselymet, végül a csirkehúst, és megsózzuk, megborsozzuk. Lefedjük, lassan felforraljuk, majd takaréklángon, gyöngyöztetve fõzzük tovább. Amikor a hús megpuhult, kivesszük a petrezselymet és a fûszerkeveréket. Egy tálra tesszük a csirkehúst, hûlni hagyjuk, majd lefejtjük a csontról, és kis kockákra vágjuk. Visszatesszük a levesbe, megborsozzuk, és beletesszük a langyos vízben áztatott és leöblített mazsolát. Összekeverjük, és még néhány percig kislángon fõzzük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.