Elkészítés:
A hagymát apróra, a paprikát kockákra vágjuk. A meghámozott paradicsomok belsejét kikaparjuk, húsukat felkockázzuk. A hagymát megpirítjuk az olajban, majd belekeverjük a zúzott fokhagymát, a paprikakockákat, a vékonyra szeletelt gombát, és idõnként kevergetve 2-3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a megmosott rizst, és még 1 percig fõzzük. Beleöntjük a levest, sóval, borssal ízesítjük, a pirospaprikával és a sáfránnyal megszórjuk. Összekeverjük, felforraljuk, és 10-12 percig fõzzük, idõnként megkeverjük. Amikor a rizs megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót, és lefedve még 5 percig fõzzük. Újrafûszerezzük, majd a paradicsomkockákkal és a petrezselyemmel megszórva, melegen tálaljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.