Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Zsenge tök sült paradicsommal

Megnézte: 4783
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 55 perc
Kategória: Köretek

Hozzávalók:

- 60 dkg vöröshagyma
- 75-75 dkg paradicsom és zsenge tök
- 2 gerezd fokhagyma
- fél dl olaj
- 1 evõkanál friss majoránna
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A paradicsomot vékony szeletekre vágjuk, a tököt meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A hagymát cikkekre vágjuk, egy serpenyõben, forró olajban megpirítjuk, és olajjal vékonyan kikent hõálló sütõtálba tesszük. Váltakozva a hagymára rakjuk a tök- és a paradicsomszeleteket, megszórjuk finomra vágott majoránnával és zúzott fokhagymával, majd sózzuk, és borsot õrölünk rá. Kevés olajjal megöntözzük, és elõmelegített, közepesen meleg sütõben 45 percig sütjük, illetve amíg a paradicsom megráncosodik, a tök pedig szépen megpirul. Sült húsok mellé tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.