Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Lencsefőzelék

Megnézte: 4287
Fő számára: 4
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

40 dkg lencse
1 db vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
2 db fokhagyma gerezd
1 kiskanál pirospaprika
2 db babérlevél
1 csokor petrezselyem zöld
1 dl tejföl
ételízesítő
őrölt feketebors
kevés citromhéj
1-2 evőkanál borecet

Elkészítés:

A lencsét alaposan öblítsük át és tegyük bő vízben főni a babérlevéllel, a fokhagymával együtt. Főzzük puhára forrástól számítva kb. 45 perc alatt.

Közben az olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a pirospaprikát is, majd a lisztet. Kevés hideg vízzel felöntve készítsünk belőle rántást.

A főzés végén sűrítsük be vele a főzelékünket és főzzük további 5-10 percig. Ízesítsük ízlés szerint ételízesítővel, borssal és borecettel. Adjunk hozzá egy kevés citromhéjat, apróra vágott petrezselyem zöldet és tejfölt.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.