Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Gombás spenótos rizottó

Megnézte: 5028
Fő számára: 4
Elkészítési idő: 40 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

300 g csiperke gomba
300 g rizottó rizs
3 db újhagyma
4 db gerezd fokhagyma
200 g spenót levél
2 evőkanál margarin
2 evőkanál olíva olaj
800 ml forró víz
2 db tyúkhúsleves alap
1 csipet őrölt bors
1 csipet őrölt szerecsendió
5 dkg parmezán

Elkészítés:

Forrósítsuk fel a rizst a szeletelt újhagymával, anélkül hogy megbarnulna.

Eközben keverjük el a leves alapot 800 ml forró vízben. Mikor a rizs már felmelegedett, öntsünk hozzá kb. 150 ml-t az alapléből. Lassú tűzön, néha megkeverve, időnként kevés alaplevet hozzáöntögetve pároljuk.

Eközben olvasszuk fel a margarint, adjuk hozzá a szeletelt gombát és a zúzott fokhagymát. Pirítsuk, pároljuk, míg saját levét el nem fövi, majd adjuk hozzá a leforrázott spenótleveleket. Fűszerezzük ízlés szerint borssal, szerecsendióval, és kevés ideig pirítsuk össze.

Ha már az összes alaplét hozzáöntöttük a rizshez és majdnem kész (kb.20-25 perc) adjuk hozzá a gombás, spenótos keveréket, keverjük jól össze és pihentessük fedő alatt további 3-4 percig.

Tálalás előtt keverjük át, majd ízlés szerint parmezánnal megszórva tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.