109.HU Főoldal







Kategóriák
Összes Legnépszerűbb


Receptek - Gombás spenótos rizottó »


Recept információ:


    Megnézte:
    Fő számára:
    Elkészítési idő:
    Kategória:

2140
4
40 perc
Zöldségesételek

Elkészítés:


Forrósítsuk fel a rizst a szeletelt újhagymával, anélkül hogy megbarnulna.

Eközben keverjük el a leves alapot 800 ml forró vízben. Mikor a rizs már felmelegedett, öntsünk hozzá kb. 150 ml-t az alapléből. Lassú tűzön, néha megkeverve, időnként kevés alaplevet hozzáöntögetve pároljuk.

Eközben olvasszuk fel a margarint, adjuk hozzá a szeletelt gombát és a zúzott fokhagymát. Pirítsuk, pároljuk, míg saját levét el nem fövi, majd adjuk hozzá a leforrázott spenótleveleket. Fűszerezzük ízlés szerint borssal, szerecsendióval, és kevés ideig pirítsuk össze.

Ha már az összes alaplét hozzáöntöttük a rizshez és majdnem kész (kb.20-25 perc) adjuk hozzá a gombás, spenótos keveréket, keverjük jól össze és pihentessük fedő alatt további 3-4 percig.

Tálalás előtt keverjük át, majd ízlés szerint parmezánnal megszórva tálaljuk.


Hozzávalók:


300 g csiperke gomba
300 g rizottó rizs
3 db újhagyma
4 db gerezd fokhagyma
200 g spenót levél
2 evőkanál margarin
2 evőkanál olíva olaj
800 ml forró víz
2 db tyúkhúsleves alap
1 csipet őrölt bors
1 csipet őrölt szerecsendió
5 dkg parmezán












Népszerű receptek

Paprikás-mozzarellás minipizza

Nézettség 12483
Hány főre:6 személyre
Idő: 120 perc
Mézes-mustáros csirke ditalonival

Nézettség 11229
Hány főre:2
Idő: 30 perc
Áfonyás sült szarvascomb mandulás burgonyakrokettel

Nézettség 10017
Hány főre:4 személyre
Idő: 95 perc
Kakaós csiga

Nézettség 9806
Hány főre:6-8 személyre
Idő:
Gesztenyetorta

Nézettség 9287
Hány főre:20 személyre
Idő: 100 perc
Karácsonyi kacsasült

Nézettség 8904
Hány főre:6 személyre
Idő: 120 perc
Csokoládétorta (24 szeletes)

Nézettség 8689
Hány főre:24 személyre
Idő: 120 perc
Tárcsás bab

Nézettség 8576
Hány főre:8 személyre
Idő: 60 perc
Fokhagymás sült nyúl

Nézettség 8504
Hány főre:4 személyre
Idő: 55 perc
Almás pite

Nézettség 8174
Hány főre:8 személyre
Idő: 85 perc