Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Töltött padlizsán

Megnézte: 5073
Fő számára: 2
Elkészítési idő: 35 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

20 dkg darált sertéshús
2 db padlizsán
1 fej vöröshagyma
1 csomag chilis bab alap
4 ek. ketchup
1 dl tejföl
8 ek. zsemlemorzsa
3 ek. napraforgó étolaj
babérlevél
10 dkg reszelt sajt

bors
kömény

Elkészítés:

A padlizsánt hosszában félbevágjuk, kis talpat vágunk rá, hogy ne billegjen. Kivágjuk a közepét és tepsibe tesszük, a kivájt középrészt kis kockára vágjuk, félretesszük.

A finomra vágott hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, az őrölt köményt, a babérlevelet, röviden pároljuk, majd hozzáadjuk a kis kockára vágott padlizsánt, az Alapot, és felöntjük 2,5 dl vízzel.

Kevergetve felforraljuk, készre főzzük, összekeverjük a zsemlemorzsával és a kivájt padlizsánba töltjük.

Meglocsoljuk a tejföllel elkevert ketchuppal, megszórjuk reszelt sajttal és 200 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.