Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Töltött paradicsom kuszkusszal

Megnézte: 3709
Fő számára: 2
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

4 db nagy paradicsom
10 dkg kuszkusz
1 db sárgarépa
2 ek. fekete olajbogyó
1 csokor újhagyma
1 db fokhagyma gerezd
1 evőkanál curry
1 evőkanál olívaolaj
1 db zöldségleves kocka
250 ml forró víz

Elkészítés:

Hámozzuk meg és vágjuk kis kockákra a sárgarépát. Aprítsuk fel apróra a fokhagymát és az újhagymát.
Forrósítsuk fel egy serpenyőben az olívaolajat és tegyük bele a zöldségeket. Pirítsuk 3 percig.

Adjunk hozzá egy pohár forró vizet és a curryt, majd főzzük fel.

Szórjuk a zöldségekre a kuszkuszt és alaposan keverjük össze. Majd adjuk hozzá az olívabogyót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Majd pihentessük a kuszkuszt amíg meg nem duzzad.

Vágjuk le a paradicsom tetejét, és kanállal távolítsuk el a magokat a belsejéből. Töltsük bele a tölteléket, majd mindegyikre tegyük vissza a levágott tetejét.

Oldjuk fel a zöldségleves kockát 3 dl forró vízben. Helyezzük a paradicsomokat egy hőálló tálba és öntsük le az alaplével. Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra és süssük 20 percig.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.