Megnézte: 3646
Fő számára: 5
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Vadételek
Megnézte: 3646
Fő számára: 5
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Vadételek
70 dkg darált marhahús
30 dkg darált sertéshús
1 kk. szódabikarbóna
1 gerezd fokhagyma
3 ek. jéghideg víz
őrölt feketebors
só
A kétféle húst, a szódabikarbónával, a sóval, a borssal, a fokhagymával és a jéghideg vízzel alaposan összegyúrjuk. Letakarjuk, és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap vizes kézzel hüvelykujjnyi kolbászkákat formálunk a masszából, amiket kettesével hurkapálcákra vagy nyársra húzzuk.
Amikor a grillrostély elég forró, és a faszén már csak parázslik alatta, a húsos nyársakat rárakjuk, és többször megforgatva készre sütjük.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.