Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Finom őzpörkölt

Megnézte: 3529
Fő számára: 4
Elkészítési idő: 90 perc +
Kategória: Vadételek

Hozzávalók:

1 kg őz pörkölthús
1 db pörköltalap kocka
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
5 szem borókabogyó
3 szem szegfűbors
1 db zöldpaprika
1 ek. fűszerpaprika
1 ek. kacsazsír
2 db babérlevél
bors

Elkészítés:

Egy nagyobb edénybe forrósítsuk fel a kacsazsírt és pirítsuk meg rajta a kockára vágott hagymát. Majd adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát is és enyhén pirítsuk meg azt is.

Adjuk hozzá a húst és kevergetve pirítsuk le. Majd adjuk hozzá a fűszerpaprikát és a babérleveleket is. Jól keverjük el, és pirítsuk meg.

Kis vizet adjunk hozzá, majd hozzuk forrásba. Adjuk hozzá a pörköltalapot, a szegfűborsot, boróka bogyót a paradicsom sűrítményt és a kockára vágott zöldpaprikát is. Enyhén sózzuk.

Kis lángon időnként megkeverve főzzük készre. Időnként adjunk hozzá egy kis vizet.

Köretként a főtt burgonya kiváló választás.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.