Megnézte: 3417
Fő számára:
Elkészítési idő: 30 perc
Kategória: Vadételek
Megnézte: 3417
Fő számára:
Elkészítési idő: 30 perc
Kategória: Vadételek
50 dkg borjúmáj
25 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 dl száraz bor
5 dkg vaj-olaj keveréke
1 evőkanál rétesliszt
őrölt pirospaprika
petrezselyemzöld
őrölt bors
majoránna
kakukkfű
só
Tisztítsuk meg a májat és vágjuk csíkokra. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel finomra.
A májat enyhén sózzuk, borsozzuk meg, valamint forgassuk össze a liszttel. Egy serpenyőben felhevített zsiradékban magas hőfokon, 4 perc alatt süssük át.
A megmaradt zsiradékra dobjuk rá a vöröshagymát, sózzuk és borsozzuk meg, és pirítsuk meg a fokhagymát is benne.
Kevés borral öntsük fel, szórjuk meg majoránnával, borssal, kakukkfűvel és pirospaprikával, majd forraljuk össze. Tegyük vissza a májat a serpenyőbe, egyet forraljunk rajta, végül levesszük a tűzről. Aprított petrezselyemmel szórjuk meg.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.