Megnézte: 3908
Fő számára:
Elkészítési idő: 90 perc +
Kategória: Vadételek
Megnézte: 3908
Fő számára:
Elkészítési idő: 90 perc +
Kategória: Vadételek
60 dkg borjúlapocka
1 dl tejföl
0,5 dl főzőtejszín
1 fej nagy vöröshagyma
1 db zöldpaprika
1 szem paradicsom
2 ek. olaj
1 tk. liszt
1 ek. pirospaprika
kakukkfű
rozmaring
só
A megtisztított húst felkockázzuk.
Az aprított hagymát olajon dinszteljük, pirospaprikával hintjük és kevés vizet öntünk alá.
Lepirítjuk, majd mehet bele a hús, amit lefedve színtelenre párolunk.
Ekkor vízzel felengedjük, hogy a húst épp ellepje, utána ízesítjük.
Kis lángon, lefedve, puhára pároljuk.
Liszttel sűrítjük a szaftját és tejföllel, tejszínnel habarjuk, átforraljuk és kész is van.
Köretként a galuska kiváló választás.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.