Elkészítés:
A padlizsánt kockákra vágjuk, besózzuk, és szûrõbe helyezve fél órára félretesszük. Közben a hagymát vékony cikkekre vágjuk, a zöldpaprikát kimagozzuk és feldaraboljuk, a paradicsomot forró vízbe mártva meghámozzuk, és darabokra vágjuk, a tököt vékonyan felszeleteljük. Amikor a padlizsán leve kicsöpögött, leöblítjük, és papírtörlõn leszárítjuk. A hagymát és a zúzott fokhagymát serpenyõben, forró olajban, gyakran kevergetve megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott bazsalikomot, megborsozzuk, és 10 percig kislángon pároljuk. Beletesszük a paradicsomot, lefedjük, és forrásig hevítjük, majd mérsékeljük a lángot, és még 20 percig fõzzük. A maradék olajat egy másik serpenyõben felforrósítjuk, és aranybarnára pirítjuk benne a padlizsánkockákat. Hozzáadjuk a paradicsomos keveréket és a tököt. Cukorral, sóval, borssal ízesítjük, és 30 perc alatt puhára fõzzük. Pörkölt húsok mellé tálalhatjuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.