Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Padlizsános lecsó

Megnézte: 3040
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 90 perc
Kategória: Köretek

Hozzávalók:

- 2 padlizsán
- 2 fej vöröshagyma
- 3 zöldpaprika
- 50-50 dkg paradicsom és zsenge tök
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl olaj
- friss bazsalikomlevelek
- késhegynyi cukor
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A padlizsánt kockákra vágjuk, besózzuk, és szûrõbe helyezve fél órára félretesszük. Közben a hagymát vékony cikkekre vágjuk, a zöldpaprikát kimagozzuk és feldaraboljuk, a paradicsomot forró vízbe mártva meghámozzuk, és darabokra vágjuk, a tököt vékonyan felszeleteljük. Amikor a padlizsán leve kicsöpögött, leöblítjük, és papírtörlõn leszárítjuk. A hagymát és a zúzott fokhagymát serpenyõben, forró olajban, gyakran kevergetve megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott bazsalikomot, megborsozzuk, és 10 percig kislángon pároljuk. Beletesszük a paradicsomot, lefedjük, és forrásig hevítjük, majd mérsékeljük a lángot, és még 20 percig fõzzük. A maradék olajat egy másik serpenyõben felforrósítjuk, és aranybarnára pirítjuk benne a padlizsánkockákat. Hozzáadjuk a paradicsomos keveréket és a tököt. Cukorral, sóval, borssal ízesítjük, és 30 perc alatt puhára fõzzük. Pörkölt húsok mellé tálalhatjuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.