Megnézte: 3537
Fő számára:
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Vadételek
Megnézte: 3537
Fő számára:
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Vadételek
4 nagy szelet marha hús
300 g brokkoli
2 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál fekete bors, durvára törve
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1/4 teáskanál piros chili paprika pehely
1 teáskanál citromhéj
1 evőkanál friss bazsalikom, apróra vágva
2 evőkanál szárított zsemlemorzsa
1/4 csésze parmezán sajt, finomra reszelve
2 nagy paradicsom
balzsamecet
A grillsütőt közepes hőmérsékleten előmelegítjük. A hússzeletek mindkét oldalát olívaolajjal (1 evőkanálnyival), sóval és őrölt borssal dörzsöljük be.
A brokkoli rózsákat egy keverő tálban tesszük a fokhagymával, chilivel, a reszelt citromhéjjal és 1 evőkanál olívaolajjal.
A steakeket a grillen médiumra sütjük (oldalanként kb. 3-4 perc), majd egy vágódeszkára kivesszük, és 3 percig pihentetjük.
A brokkolit a grillen 6-8 percig sütjük, vagy amíg meg nem puhul és kissé meg nem pirul.
Közben a bazsalikomot, a zsemlemorzsát és a parmezánt összekeverjük. A paradicsomokat félbevágjuk, a belsejüket kivájjuk, és egy kisebb tepsibe tesszük. Egyenlegesen elosztjuk bennük a parmezános keveréket és 4-5 percig grillezzük, vagy amíg a paradicsom kissé megpuhul, és a külseje megsül.
A brokkolit négy tányéron egyenletesen elosztjuk. Minden steaket hat szeletre vágjuk, a brokkolira tesszük és egy-egy töltött paradicsommal tálaljuk. Kevés balzsamecettel meglocsolva kínáljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.