Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Marharolád

Megnézte: 3546
Fő számára:
Elkészítési idő: 90 perc +
Kategória: Vadételek

Hozzávalók:

4 nagyobb szelet marhacomb
5 vöröshagyma
4 kisebb savanyú uborka
200 g füstölt szalonna
5 teáskanál mustár
1 evőkanál olaj
fél teáskanál só
negyed teáskanál frissen őrölt bors
fél teáskanál csemegepaprika
5 dl víz
1,5 evőkanál étkezési keményítő
150 ml víz
kevés só
bors
paprika

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, finom kockákra vágjuk, az uborkát finom csíkokra, a szalonnát finom kockákra aprítjuk, majd mindezeket egy tálba helyezzük.

A húst megmossuk, szárazra töröljük, egy vágódeszkán enyhén megklopfoljuk és a mustárral (egyenként 1 evőkanál) megkenjük.

Az uborkát, szalonnát és a hagyma háromnegyedét roládonként elosztjuk, az oldalát „bevágjuk” és feltekerjük. Fogpiszkálóval vagy egy hosszú fonallal lezárjuk.

Egy fazékban olajat hevítünk, megsütjük benne hirtelen a roládokat, majd alufóliába tekerve serpenyőben, vagy sütőben kb. 30 perc alatt puhára sütjük, a maradék hagymát, uborkát, szalonnát kissé megpároljuk.

Sóval, borssal, mustárral és paprikával ízesítjük, vízzel felöntjük, felfőzzük és kb 10 percig lassú tűzön tovább főzzük.

A roládokat egy tányérra helyezzük, a fonalat vagy fogpiszkálót eltávolítjuk.

Az étkezési keményítőt és a vizet elkeverjük, lassan a szószba keverjük amíg az egy szép konzisztenciát el nem ér, ha szükséges még ízesítjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.