Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Vörösboros pulykazúza pörkölt

Megnézte: 3824
Fő számára:
Elkészítési idő: 90 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

1 kg pulykazúza
3 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
2 dl száraz vörösbor
1 teáskanál őrölt kömény
1 kávéskanál őrölt feketebors
1 evőkanál pirospaprika
2 evőkanál zsiradék

Elkészítés:

A zúzát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A vöröshagymát, a paprikákat felszeleteljük. A paradicsomokat leforrázzuk, héjukat lehúzzuk, és felkockázzuk.

A zsiradékon megfuttatjuk a vöröshagymát, rányomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a köményt, és pár percig pirítjuk. Beletesszük a paprikát és a paradicsomot, 8-10 percig pároljuk. Rátesszük a zúzát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. A bort félidőben adjuk hozzá.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.