Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Tejszínes-gombás csirkeragu

Megnézte: 3586
Fő számára: 5
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

60 dkg csirkemellfilé
50 dkg csiperkegomba
50 dkg spagetti
15 dkg bacon
kevés zsiradék
1,5-1,5 dl tejszín és tejföl keveréke
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
késhegynyi őrölt pirospaprika
2 teáskanál szárított kakukkfű
1 teáskanál őrölt színes bors
2 csokor petrezselyem
liszt

Elkészítés:

A szalonnát kisütöm, a vöröshagymát, a fokhagymát a zsírjában megdinsztelem majd a csirkemellet is fehéredésig. Meghintem kevés pirospaprikával, sózom, borsozom, kakukkfűvel megszórom, kb. 15 percig saját levében párolom, majd hozzáadom a gombát is. Utána fűszerezem, rövid időre lefedem, magasabb hőfokon párolom.

A tejszínt és a tejfölt kikeverem liszttel, és besűrítem vele a ragut. Ízesítem mustárral, beleszórom a paprikakockákat és sok petrezselyemzöldet és rövid idő alatt összeforralom.

A spagettit kifőzöm, tányérra teszem és ráhalmozom a ragut.

Jó étvágyat!

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.