Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Kapros-halas krokett

Megnézte: 2984
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 160 perc
Kategória: Köretek

Hozzávalók:

- 75 dkg halfilé
- 10 dkg burgonya
- 10 dkg sárgarépa
- 9 evõkanál kapor (apróra vágott)
- 4 darab szemes bors
- 2 cm gyömbér (darabka)
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg kétszersült
- 2 evõkanál kapribogyó
- 4 evõkanál majonéz
- 4 evõkanál olaj
- 1 tojás
- 1 evõkanál mustár
- 4 dkg vaj
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A burgonyákat meghámozzuk, sós vízben megfõzzük, és kockákra vágjuk. 2 liter vizet 6 evõkanál kaporral és a borssal felforralunk, majd beletesszük a halat, a forrástól számítva 5 percig fõzzük, majd a halat kivesszük, és kihûtjük. A gyömbért, a hagymát és a répát meghámozzuk, és lereszeljük. A kétszersültet morzsává törjük. A hal bõrét és gerincét kiszedjük, húsát a burgonyával, a répával, 4 evõkanál morzsával, a maradék kaporral, a gyömbérrel, a kapribogyóval és a hagymával összedolgozzuk. A masszába keverjük a majonézt, a tojást, a mustárt, és kézzel 8 krokettet formálunk belõle. A maradék morzsában megforgatjuk a kroketteket, majd 2 órára hûtõbe tesszük. Végül az olajban és a vajban pirosra sütjük. Forrón tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.