Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Mozzarellás avokádós csirke

Megnézte: 3282
Fő számára:
Elkészítési idő: 30 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

350 g csirkemell filé, hosszában félbevágva
1 közepes avokádó, szeletelve
1/2 csésze liszt
2 evőkanál tej
2 tojás
1 1/2 csésze zsemlemorzsa
olívaolaj spray
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 evőkanál ketchup
1/2 csészényi reszelt mozzarella sajt
saláta levelek

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A félbevágott csirkemellekre folpackot teszünk és enyhén nem túl erősen kiklopfoljuk, hogy 5 mm vastag szeleteket kapjunk.

A lisztet egy tányérba tesszük. A tejet és a tojást egy tálban összekeverjük és enyhén felverjük. A zsemlemorzsát egy tányérba öntjük.

A csirkemelleket előbb lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, majd olívaolaj sprayvel enyhén befújjuk, és az előkészített edényben 5 percig sütjük.
Egyenként megkenjük a tetejüket a sűrített paradicsom és ketchup keverékével, elrendezzük a tetején az avokádó szeleteket, és megszórjuk a reszelt mozzarella sajttal.

Visszatesszük a sütőbe és 5-7 percig sütjük, vagy amíg aranysárga nem lesz, és a csirke megpuhul. Salátával tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.