Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Spárgás currys csirke

Megnézte: 3333
Fő számára:
Elkészítési idő: 35 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

700 g csirkemellfilé, 2cm kockákra vágva, enyhén besózva
4 evőkanál zöld curry paszta
1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 citromfű szár levelei
2 evőkanál olívaolaj
300 ml kókusztej
250 ml csirkehúsleves
2 evőkanál kapribogyó lecsepegtetve
2 lime levél vagy fél lime leve
1 csokor vékony zöld spárga
jázmin rizs

Elkészítés:

Az olajat egy wokban vagy serpenyőben magas hőmérsékleten felmelegítjük. Kevergetve kisebb adagokban aranysárgára sütjük benne a csirkét, majd egy tálba kivesszük és félretesszük.

A wokot visszatesszük a tűzre, beletesszük a hagymát, a fokhagymát és a citromfüvet, és egy percig kevergetve főzzük. Hozzáadjuk a curry pasztát és újabb egy percig főzzük. Visszatesszük a csirkét, beleöntjük a kókusztejet, a csirkehúslevest, ízlés szerint megborsozzuk, a lime levéllel vagy lime lével ízesítjük és felforraljuk. Ezután a hőmérsékletet csökkentve alatta 2 percig tovább főzzük. Beletesszük a spárgát és 2-3 percig főzzük, vagy amíg a színe világos zöld nem lesz.

Jázmin rizzsel tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.