Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Sült kacsa cseresznyemártással

Megnézte: 3254
Fő számára:
Elkészítési idő: 90 perc +
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

2-2,5 kg-os kacsa
400 g magozott cseresznye
1 narancs leve és héja
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál citromlé
60 ml narancslikőr
1 evőkanál kukoricaliszt

Elkészítés:

A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A kacsát kívül-belül megmossuk, majd papírtörlővel leitatjuk róla a vizet. Megsózzuk, borsozzuk és konyhai kötöző cérnával a lábait erősen összekötjük. A kacsát mellével lefelé egy grillrácsos tepsibe tesszük és 3 dl húslevest öntünk alá.

A sütőbe toljuk. 30 perc elteltével visszavesszük a hőmérsékletet 180 fokra, és a kacsasült saját levével való folytonos öntözés, valamint a lé pótlása mellett készre sütjük. (A sütési idő a kacsa nagyságától, zsírosságától függően 100-120 perc.)

Ha a kacsa megsült, a sütőből kivesszük és 15 percig állni hagyjuk, majd feldaraboljuk. Éles késsel levágjuk a combjait, szárnyait, a mellét pedig felszeleteljük.

Közben a cseresznyemártáshoz a narancs levét és héját, a gyömbért, a szójaszószt, a citromlét, a likőrt és a cseresznyét (két evőkanál lét félreteszünk) egy lábasba tesszük, közepes lángon felforraljuk, majd takarékra véve 5 percig főzzük. Egy kis tálkában a két evőkanál cseresznyelét a kukoricaliszttel elkeverjük, majd besűrítjük vele a mártást. Kis lángon addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.