Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Tejszínes csirkés gnocchi

Megnézte: 3883
Fő számára:
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

500 g gnocchi
750 g csirkemellfilé, 3 cm darabokra vágva
1 evőkanál olívaolaj
2 póréhagyma, félbevágva, vékonyra szeletelve
1 evőkanál friss kakukkfű
4 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
2 evőkanál liszt
3/4 csésze csirkeleves
3/4 csésze főzőtejszín
1/2 csésze reszelt parmezán
friss kakukkfű

Elkészítés:

A gnocchit egy nagy fazék forrásban lévő vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és egy tűzálló tálba félretesszük.

Közben egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten olajat hevítünk. Beletesszük a csirkét és kevergetve 6-8 perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a pórét is és 5 percig tovább pirítjuk (közben gyakran megkavarjuk. Beletesszük a fokhagymát és a kakukkfüvet is és további 5 percig főzzük.

Hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve 1 percig pirítjuk, majd fokozatosan felöntjük a levessel, majd a főzőtejszínnel. Csomómentesre keverjük, felforraljuk, majd a lángot közepesre mérsékeljük alatta.

5-8 percig főzzük, amíg a csirke megpuhul, a szós besűrűsödik.

A grillsütőt magas fokozatra kapcsoljuk. A gnocchi tetején egyenletesen elosztjuk a csirkés keveréket, megszórjuk parmezánnal, majd a grillbe téve 5 percig sütjük, vagy, amíg a teteje aranysárgára nem pirul. Kakukkfűvel megszórva kínáljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.