Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Sült csirkecomb mascarponés körtével

Megnézte: 3275
Fő számára:
Elkészítési idő: 90 perc +
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

4 db csirkecomb
4 db körte
25 dkg mascarpone
5 dkg margarin
3 evőkanál méz
szerecsendió
majoránna
bazsalikom
kakukkfű
rozmaring
őrölt fahéj
1 dl fehérbor

Elkészítés:

A csirkecombokat ízlés szerint besózzuk, majd a húsos felét, megszórjuk a fűszerekkel. Ezután a tepsit kikenjük a margarinnal, majd, bőrös felükkel felfelé egymás mellé helyezzük a befűszerezett combokat.

A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, a magházukat eltávolítjuk. Ezután mindegyik közepét kivájjuk, és beleteszünk egy teáskanálnyi mascarponét. A fél körtéket, és kivájt darabkákat ezután a combok köré helyezzük, megszórjuk csipetnyi őrölt fahéjjal, majd aláöntjük alá a bort. A tepsit alufóliával lefedjük.

Közepes hőfokra előmelegített sütőbe tesszük és puhára pároljuk a húst és körtéket.
Ezután a fóliát levesszük és a combok bőrét megkenjük olvasztott mézzel, a maradékot a körtékre csorgatjuk. Végül maradék mascarponét szintén a körtékbe töltjük, és a sütőbe visszatéve szép pirosra sütjük a combokat.

Ízlés szerinti köretet készítünk hozzá.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.