Elkészítés:
A darált húst a tojással, fokhagymával, zsemlemorzsával, snidlinggel, bazsalikommal és a szósz felével egy tálba tesszük, megsózzuk és összedolgozzuk.
A masszából 8 vastag hengert formázunk, majd minden egyes darabot bacon szalonnába csomagolunk, és a szalonna véget fogpiszkálóval rögzítjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy nagy teflon serpenyőt olívaolajjal befújunk, és közepes lángon felmelegítjük.
Megsütjük benne a csirke hengereket – oldalanként 1-2 percig, vagy amíg megpirul. Áttesszük olajozott tepsibe, megkenjük a tetejüket barbecue szósszal és az előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt készre sütjük (amíg a hús megpuhul, kívül a szalonna ropogós lesz).
A sütés félidejében ismét kenjük meg a maradék szósszal.
Közben a salátát és a paradicsomot egy tálba tesszük. Az olajat, ecetet, mustárt, sót és borsot összekeverjük, leöntjük vele a salátát és a csirkefasírt mellé tálaljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.