Elkészítés:
Szitáljuk keverőtálba a lisztet a többi hozzávalóval együtt!
Dolgozzuk össze a tésztát!
Dagasszuk meg!
Hintsük meg kis liszttel, majd kelesszük duplájára meleg helyen!
Gyúrjuk át a megkelt tésztát lisztezett deszkán!
2/3 részéből 3 darab, egyenként kb. 40 cm hosszú hengert formálunk, hármas fonással összefonjuk.
Nyomjunk egy mélyedést a közepén nyújtófával hosszában!
Kenjük ki a mélyedést tojássárgájával!
Formáljuk a megmaradt tésztát 3 darab, egyenként 35 cm hosszú hengerré!
Fonjuk össze hármas fonással!
Helyezzük a mélyedés tetejére!
Rakjuk kikent sütőformába!
Kelesszük újra fél óra alatt!
Kenjük le tojássárgával, szórjuk meg mandulával!
Süssük meg bő fél óra alatt 200 fokos sütőben!
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.