Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Morzsás mandulatorta barackkal

Megnézte: 3414
Fő számára:
Elkészítési idő: 90 perc
Kategória: Sütemények, desszertek

Hozzávalók:

A tésztához:
40 dkg liszt
30 dkg margarin
25 dkg porcukor
10 dkg őrölt mandula
10 dkg vékony lapocskákra vágott mandula
1 db tojássárga
1 tasak sütőpor
1 ek. kristálycukor
1 mk. só
1 mk. őrölt fahéj

A töltelékhez:
1 kg sárgabarack
5 ek. kristálycukor
1 tasak vaníliás pudingpor

A kikenéshez:
3 dkg margarin

Elkészítés:

A tésztához összevegyítem a lisztet, sütőport, sót, fahéjat, őrölt mandulát, porcukrot és margarinnal, tojássárgával összedolgozom.

A harmadához a vágott mandulát és a kristálycukrot forgatom.

A töltelékhez a magozott, felezett barackból 30 dkg-ot cukorral turmixolok.

Pudingporral keverve sűrűre főzöm.

Kikent tortaformába morzsolom a nagyobbik tésztát, hogy kis pereme is legyen.

A felezett barackokat a krémmel töltve rárakom és a mandulás tésztát rámorzsolom.

Közepes hőfokon készre sütöm 1 óra alatt.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.