Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Vaníliakrémes profiterol

Megnézte: 3552
Fő számára:
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Sütemények, desszertek

Hozzávalók:

A tésztához:
5,2 dkg liszt
9,5 dkg tojás
5,2 dkg étolaj
5,2 dkg víz
csipet só
csipet cukor

A vaníliás krémhez:
4 db tojássárga
8,5 dkg cukor
3,2 dkg étkezési keményítő
3,5 dl zsíros tej

A csokiöntethez:
10 dkg étcsoki
1,1 dl habtejszín

Elkészítés:

A vizet, olajat, cukrot, sót összeforralom és liszttel dolgozom össze, majd robotgép magas fokozatán keverem, utána a tojásokkal egyenként is.

Nyomózsákba töltve apró halmokat nyomok sütőpapíros tepsibe és vízzel permetezem őket.

210 fokon sütöm 15 percet.

A krémhez a keményítőt, fele cukrot, tejet keverek össze.

A tojássárgát a maradék cukorral, kevéske tejes keverékkel vegyítem, a többit felfőzöm.

Ehhez adom a tojássárgás masszát, végül puding szerűre főzöm és celofánnal fedve hagyom langyosra hűlni.

Ezt is nyomózsákba töltöm és megtöltöm vele a fánkokat.

Az öntethez a darabolt csokira öntök meleg tejszínt, hogy elolvadjon.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.