Elkészítés:
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, a tojást és a tejet, majd lágy tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva fél-egy órát a hűtőbe tesszük.
A sütőt 170-180 fokra előmelegítjük.
Ha lehűlt a tészta, a sütőforma méretére kinyújtjuk – kb. 3-5 mm vastagra, és a nyújtófára feltekerve átemeljük a kivajazott sütőformába, elegyengetjük és a a tál magasságához igazítjuk. Villával az alját megszurkáljuk.
A tésztát az előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. (Lehet a közepébe tenni sütőpapírra száraz babot, de enélkül is lehet sütni, ekkor ha kissé megemelkedik a tészta alja, óvatosan szúrjuk meg, és hőálló konyhai kesztyűvel nyomjuk ki alóla a levegőt). A tésztát a sütőből kivesszük és félre tesszük, a sütőt bekapcsolva hagyjuk.
Egy mély tálba tesszük a 4 tojássárgáját, és robotgéppel addig verjük, amíg világos színű nem lesz (kb. 2-3 perc). Lassan hozzáadjuk a sűrített tejet, és 3-5 perc alatt puha krémmé keverjük. Ekkor hozzáadjuk a lime levét és héját.
A krémet az elősütött süteménybe öntjük és körülbelül 15 percig sütjük, amíg óvatos rázogatásra nem mozog a serpenyőben.
Ezután hűlni hagyjuk 10-15 percig, majd tálalásig hűtőbe tesszük. Tejszínhabbal kínáljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.