Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Mojitós torta

Megnézte: 3395
Fő számára:
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Sütemények, desszertek

Hozzávalók:

25 dkg liszt
15 dkg vaj
1 tojás
5 dkg porcukor
1 evőkanál tej

A krémhez:
4 tojássárgája
400 ml cukrozott sűrített tej (1 nagy konzerv)
2 teáskanál lime reszelt héja
125 ml lime lé

A díszítéshez:
reszelt fehér csoki
mentalevél (ízlés szerint)
lime szeletek

Elkészítés:

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, a tojást és a tejet, majd lágy tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva fél-egy órát a hűtőbe tesszük.
A sütőt 170-180 fokra előmelegítjük.

Ha lehűlt a tészta, a sütőforma méretére kinyújtjuk – kb. 3-5 mm vastagra, és a nyújtófára feltekerve átemeljük a kivajazott sütőformába, elegyengetjük és a a tál magasságához igazítjuk. Villával az alját megszurkáljuk.

A tésztát az előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. (Lehet a közepébe tenni sütőpapírra száraz babot, de enélkül is lehet sütni, ekkor ha kissé megemelkedik a tészta alja, óvatosan szúrjuk meg, és hőálló konyhai kesztyűvel nyomjuk ki alóla a levegőt). A tésztát a sütőből kivesszük és félre tesszük, a sütőt bekapcsolva hagyjuk.

Egy mély tálba tesszük a 4 tojássárgáját, és robotgéppel addig verjük, amíg világos színű nem lesz (kb. 2-3 perc). Lassan hozzáadjuk a sűrített tejet, és 3-5 perc alatt puha krémmé keverjük. Ekkor hozzáadjuk a lime levét és héját.

A krémet az elősütött süteménybe öntjük és körülbelül 15 percig sütjük, amíg óvatos rázogatásra nem mozog a serpenyőben.

Ezután hűlni hagyjuk 10-15 percig, majd tálalásig hűtőbe tesszük. Tejszínhabbal kínáljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.