Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Krémes tejberizs

Megnézte: 3603
Fő számára:
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Sütemények, desszertek

Hozzávalók:

1 csésze (220 g) közepes szemű rizs
2 evőkanál kukoricaliszt
300 ml tejszín
1 csésze (250 ml) tej
1 tojás, felverve
1 teáskanál vaníliakivonat
csipetnyi só

A szilvakompóthoz:
400 g ringló szilva
1 fahéjrúd
1/4 csésze (60 ml) vörösbor
1/4 csésze (55 g) porcukor

Elkészítés:

A kompót hozzávalóit egy lábasba tesszük és hozzáöntünk 60 ml vizet. Közepes lángon felforraljuk, majd takarékra vesszük, és 8-10 percig pároljuk, amíg a szilva megpuhul és a folyadék szirupos lesz. A tűzről levesszük, a fahéj rudat kivesszük belőle, majd kihűlni hagyjuk.

A rizst a csomagoláson található útmutatás alapján megfőzzük és leszűrjük, majd a többi hozzávalóval együtt egy lábasban közepes lángon 5 percig főzzük, és addig keverjük, amíg sűrű, krémes nem lesz.

A pudingot a kompóttal a tetején tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.