Elkészítés:
A krémhez gőz felett alaposan kikeverem a tojássárgát a cukorral. Ha sűrűsödik, akkor hozzáadom a vaníliarúd kikapart belsejével ízesített tejszínt, amivel sűrűre főzöm. Kevergetve kihűtöm és langyos mascarponét forgatok bele. Fóliával takarva hűtőbe rakom.
A tojásfehérjét géppel keverni kezdem, majd félidőben hozzáadva a cukrot kemény habbá verem.
A darált mandulát, sütőport összvegyítem. A hab harmadát beleforgatom a mandulába, majd fokozatosan a többit is belekeverem - vigyázva, hogy ne törjön össze. A tésztát sütőpapírral kibélelt tortaformába simítom és 200 fokon 30 perc alatt megsütöm.
Ha kihűlt, a tetején elkenem a krémet és mandulaforgáccsal meghintem.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.