Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Mandulakrémes pite liszt nélkül

Megnézte: 3302
Fő számára:
Elkészítési idő: 75 perc
Kategória: Sütemények, desszertek

Hozzávalók:

A tésztához:
20 dkg durvára darált mandula
20 dkg porcukor
5 db tojásfehérje
1 ek. sütőpor

A krémhez:
5 db tojássárga
17,5 dkg mascarpone
12,5 dkg cukor
1,25 dl tejszín
1 rúd vanília

A tetejére:
5 dkg mandulaforgács

Elkészítés:

A krémhez gőz felett alaposan kikeverem a tojássárgát a cukorral. Ha sűrűsödik, akkor hozzáadom a vaníliarúd kikapart belsejével ízesített tejszínt, amivel sűrűre főzöm. Kevergetve kihűtöm és langyos mascarponét forgatok bele. Fóliával takarva hűtőbe rakom.

A tojásfehérjét géppel keverni kezdem, majd félidőben hozzáadva a cukrot kemény habbá verem.

A darált mandulát, sütőport összvegyítem. A hab harmadát beleforgatom a mandulába, majd fokozatosan a többit is belekeverem - vigyázva, hogy ne törjön össze. A tésztát sütőpapírral kibélelt tortaformába simítom és 200 fokon 30 perc alatt megsütöm.

Ha kihűlt, a tetején elkenem a krémet és mandulaforgáccsal meghintem.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.