Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Vaníliás datolyás csigák

Megnézte: 3311
Fő számára:
Elkészítési idő: 90 perc +
Kategória: Sütemények, desszertek

Hozzávalók:

20 dkg liszt
10 dkg vaj
6 dkg porcukor
1 csapott kiskanál szárított élesztő
2 tojássárgája
1 kiskanál vanília eszencia
kb.1 dl szobahőmérsékletű tej
1 tojás a kenéshez

A töltelékhez:
15 dkg aszalt datolya
2 evőkanál cukros kakaópor

A tálaláshoz:
vaníliás porcukor

Elkészítés:

A lisztet a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a szárított élesztőt, a tojássárgákat, a vanília eszenciát és annyi szobahőmérsékletű tejet, hogy könnyen gyúrható élesztős-omlós tésztát kapjunk. Ezután lefóliázva 2 órára hűtőbe tesszük.

A tészta pihentetése közben a datolyákat kimagozzuk és éles késsel nagyon apróra vágjuk.

A hűtőből kivéve lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, hogy kb. 25x25-30 centi nagyságú szögletes tésztalapot kapjunk. Az aprított datolyát a tésztalapra szórjuk, meghintjük cukros kakaóval, szorosan felcsavarjuk, a végét megkenjük tojással, hogy a tekercshez tapadjon. Végül éles késsel a két végét levágjuk, majd 25 egyforma vastag szeletre vágjuk. Az így kapott csigákat tenyérrel kicsit meglapítjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megkenjük felvert tojással.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük, kihűtjük és vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.

A felvert tojással megkent csigákat, ízlés szerint megszórhatjuk apróra vagdalt mandulával.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.