Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Karácsonyi keksz

Megnézte: 3274
Fő számára:
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Sütemények, desszertek

Hozzávalók:

40 dkg liszt
25 dkg vaj
12 dkg cukor
1 kávéskanál sütőpor
1 db tojás
csipetnyi só

A tetejére:
1 db tojásfehérje
4 dkg cukor
őrölt fahéj

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojással, majd belekeverjük a sütőporral elegyített lisztet, sót, és tésztává gyúrjuk. Letakarva, hűtőben, 3 órán keresztül pihentetjük.

Ezután lisztezett deszkán 4 mm vastagra nyújtjuk, és 5-6 cm átmérőjű pogácsa-szaggatóval kiszaggatjuk. A tojásfehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, és minden korongot megkenünk vele. A tetejére fahéjat szórunk.

A korongokat papírozott lemezre tesszük, és 200 C-fokosra előmelegített sütőben, 8-10 percen át sütjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.