Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Epres polentatorta

Megnézte: 3336
Fő számára:
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Sütemények, desszertek

Hozzávalók:

2 evőkanál vaj
500 ml zsíros tej
10 dkg kukoricadara
20 dkg liszt átszitálva
10 dkg kenyérmorzsa
10 dkg kristálycukor
3 tojás, felverve
5 dkg méz
55 ml olíva olaj
20 dkg aszalt eper
50 dkg eper
fél teáskanál őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál só

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 28 cm-es kapcsos tortaformát vajjal kivajazunk.
Egy nagy tálban összekeverjük a kukoricadarát, a lisztet, a kenyérmorzsát, a cukrot, a fahéjat és a sót. Egy másik tálban összekeverjük a folyékony hozzávalókat: a tejet, a tojásokat, a mézet, valamint az olívaolajat, majd apránként a száraz hozzávalókhoz csurgatjuk, majd alaposan összedolgozzuk.

Ezután belekeverjük a reszelt citromhéjat, az apróra vágott aszalt epret, valamint a negyedekre vágott epret (az aszalt eper elhagyható).

A keveréket a kivajazott tortaformába öntjük és 50 perc alatt készre sütjük. Félidőben ajánlatos egy alufólia darabbal lefedni a tetejét.

Tálaláskor megszórjuk porcukorral.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.