Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Csokis macaron

Megnézte: 3536
Fő számára:
Elkészítési idő: 90 perc +
Kategória: Sütemények, desszertek

Hozzávalók:

180 g mandulaliszt (vagy mandula kávédarálón megdarálva)
10 g cukrozatlan kakaópor
5 tojásfehérje
120 g cukor
250 g porcukor

A csokis krémhez:
200 g étcsokoládé
25 g vaj
200 ml habtejszín

Elkészítés:

A tojásfehérjéket jól záródó dobozkában, zárható üvegpohárban a 4-5 napig a hűtőben tároljuk.

A mandulalisztet, ha nagyobb szemcsék vannak benne, átdaráljuk. A sütőlemezeket sütőpapírral kibéleljük.

A mandulalisztet, a porcukrot és a kakaót egy edénybe öntjük. Közben a tojásfehérjét a cukrot folyamatosan adagolva hozzá kemény habbá verjük. A habot óvatosan, hogy ne törjön össze, a kakaós keverékhez adjuk, és finom mozdulatokkal addig keverjük, amíg a cukor olvadásától a kemény masszából formálhatóbb, folyékonyabb nem lesz.

A masszát sima csöves habzsákba töltjük, és a sütőpapírra egymástól távol kis halmokat nyomunk. Ezután a macaron halmokat száradni hagyjuk (szobahőmérsékleten vagy 50 fokos sütőben) fél-egy óráig, amikor a tetejüket óvatosan megérintve nem ragad az ujjunkra.

A sütőt hőlégkeveréses üzemmódban 160 fokra előmelegítjük és a macaronokat 10-12 perc alatt megsütjük. Ha a tetejüket már nem lehet benyomni, készen is vannak. Hagyjuk kihűlni, majd a sütőpapírról leszedjük és kettőt összeragasztunk a csokis krémmel.

A csokis krémhez a csokit és a vajat egy műanyag tálba tesszük, ráöntjük a forrásban lévő tejszínt, majd habverővel addig keverjük, amíg krémes állaga nem lesz. Jól kihűtjük, hogy megkeményedjen, és megtöltjük vele a mandulás halmokat. Hűtőbe tesszük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.