Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Oreo keksz

Megnézte: 3382
Fő számára:
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Sütemények, desszertek

Hozzávalók:

A kekszhez:
22,5 dkg liszt
12,5 dkg holland kakaó
1/2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 db tojás
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg vaj
csipetnyi só

A krémhez:
5 dkg vaj
25 dkg porcukor
4 evőkanál tejszín
1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

A krém elkészítésével kezdjük, ehhez a vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliakivonattal. Kanalanként hozzákeverjük a tejszínt, majd a krémet a hűtőbe tesszük.

A kekszhez a lisztet összekeverjük a kakaóval, a szódabikarbónával, a sütőporral, valamint a sóval.

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, és addig keverjük, amíg sima, egynemű krémmé válik. Ekkor hozzáadjuk a lisztes keveréket, és robotgép gyúró betétjével alacsony fokozaton keverni kezdjük, majd, amikor már egy kicsit összeállt, a legnagyobb fokozaton addig keverjük, amíg szép fényes sima tésztává áll össze.

A sütőt 160 fokra előmelegítjük.

A tésztát kisebb adagokban keksz vastagságúra nyújtjuk és 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk, és kb. 7 perc alatt készre sütjük. (Nem kell jobban megsütni, mert akkor nagyon kiszárad. A sütőből kivéve még puhának tűnhet, de amikor kihűl, majd ropogós lesz.)

A krémet kivesszük a hűtőből, és 1 teáskanálnyi krémet teszünk a kihűlt keksz egyik felére, majd ráteszünk egy másik kekszet és finoman addig nyomjuk őket egymáshoz, amíg a krém eléri a kekszek széleit.

20 percre hűtőbe tesszük és kínálhatjuk is.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.