Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Gesztenyehabos csokiszelet

Megnézte: 3363
Fő számára:
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Sütemények, desszertek

Hozzávalók:

250 g csokoládé
100 g fehércsokoládé
300 g cukor
200 g liszt
250 g vaj
3 db tojás
100 g törökmogyoró
150 g mandula
1 tasak sütőpor

A gesztenyehabhoz:
250 gesztenyepüré
3 dl tejszín

A díszítéshez:
250 g főtt, hámozott gesztenye
2 evőkanál cukor
1 dl Baileys

A tepsi kikenéséhez:
vaj
liszt

Elkészítés:

A vajat, étcsokit gőz felett megolvasztjuk, közben a mandulát és törökmogyorót megpirítjuk.

A cukrot a tojással kikeverjük, hozzáadjuk a csokikrémet és összedolgozzuk fehércsokival, mogyoróval, mandulával, sütőporos liszttel.
A masszát egy kb. 20 x 30 cm-es vajjal kikent, lisztezett tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.

A gesztenyehabhoz kemény habbá verjük a tejszínt, a felét a gesztenyepüréhez keverjük, a maradék habot pedig óvatosan beleforgatjuk és hűtőbe tesszük 1 órára, hogy megdermedjen.

A díszítéshez a gesztenyéket karamelizált cukorba forgatjuk, likőrrel meglocsoljuk.

A süteményt a gesztenyehabbal és a gesztenyeszemekkel tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.