Megnézte: 3489
Fő számára:
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Húsételek
Megnézte: 3489
Fő számára:
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Húsételek
1 kisebb sertés szűzpecsenye
40 dkg zöldborsó
5-6 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
6-8 szem krumpli
só 3-4 evőkanál olívaolaj
petrezselyemzöld
só
őrölt bors
A szűzpecsenyét kisebb kockára, a fokhagymát apróra vágjuk. A zöldborsót kivesszük a fagyasztóból és szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni vagy friss zöldborsót használunk.
A felkockázott szűzpecsenyét enyhén megsózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük, és kb. 15 percig állni hagyjuk.
Egy serpenyőbe felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a befűszerezett húst, és elkezdjük párolni. Amikor már kezd kifehéredni, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és 5-6 percig pároljuk. Ezután belekeverjük a zöldborsót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és néhány perc alatt zsírjára sütjük. Tálalásig melegen tartjuk.
A krumplit megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk. Enyhén sós vízben, pár perc alatt, félpuhára főzzük, majd leszűrjük, és kicsit hűlni hagyjuk. Az sóval összekeverjük olajat, majd ráöntsük a félpuhára főzött krumplira. Ezután kézzel, óvatosan össze forgassuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd elterítsük rajta az olajjal összekevert krumplit. A sütőbe tesszük és közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük.
Tálaláskor tányérra tesszük a sült burgonyát, ráhalmozzuk a zöldborsós brassóit, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat!
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.