Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Zöldségropogós sajtmártással

Megnézte: 3586
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 65 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 60 dkg héjában fõtt burgonya
- 2 közepes sárgarépa
- 15 dkg csiperkegomba
- 5 dkg zellergumó
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 mokkáskanál curry
- 2 tojás
- zsemlemorzsa
- õrölt bors
- só
- olaj, a sütéshez

mártáshoz:
- 2,5 dl tej
- 15 dkg márványsajt
- 1 csapott evõkanál keményítõ
- 1 dl tejszín
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

Reszeljük egy tálba tökeszelõvel a meghámozott fõtt burgonyát, a sárgarépát, a gombát, a zellert, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a petrezselymet, a curryport, a tojásokat, és sóval, borssal ízesítsük. Annyi zsemlemorzsát keverjünk bele, hogy formázható masszát kapjunk. Készítsünk henger alakú kroketteket belõle, forgassuk zsemlemorzsába, és forró olajban süssük pirosra. Szedjük papírszalvétával bélelt tányérra. A mártáshoz a tejet forraljuk fel, morzsoljuk bele a sajtot, és takaréklángon, kevergetve addig fõzzük, míg a sajt elolvad.. Kevés hideg vízzel simára kevert keményítõvel sûrítsük be, forraljuk fel, öntsük bele a tejszínt, és sózzuk, borsozzuk meg. Tálaláskor a forró kroketteket halmozzuk tányérra, és külön adjuk hozzá a mártást.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.