Megnézte: 3511
Fő számára:
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Húsételek
Megnézte: 3511
Fő számára:
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Húsételek
8 szelet sertés szűzpecsenye
30 dkg gomba
2 dl főzőtejszín
tárkony
kukoricaliszt
só
őrölt fehér bors
2 evőkanál olívaolaj
A szűzpecsenye szeleteket ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk, majd fél órát állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják. A gombát vékony csíkokra felvágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd beletesszük az előzőleg kukoricalisztbe forgatott hússzeleteket. Mindkét oldalukon 2-2 percig sütjük, majd egy tányérra kiszedjük és félretesszük.
A felszeletelt gombát a visszamaradt zsiradékban párolni kezdjük, közben sózzuk, borsozzuk, és pár perc után ízlés szerint megszórjuk tárkonnyal. Amikor a gomba megpárolódott, felöntjük a tejszínnel, és visszatesszük a serpenyőbe az elősütött hússzeleteket is. Óvatosan összeforgatjuk, majd kisebb lángon addig pároljuk, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
Közben ízlés szerint köretet készítünk. Tálaláskor halmozzuk a tányérra tésztát (vagy az ízlés szerint készített köretet) ráhelyezzük a hússzeletet, és rászedjük a gombás-tejszínes szószt.
Jó étvágyat!
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.