Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Lencsesaláta gazdagon

Megnézte: 3363
Fő számára:
Elkészítési idő: 90 perc +
Kategória: Salátaételek

Hozzávalók:

25 dkg aprószemű lencse
8 dkg márványsajt
1 fej vöröshagyma
3 ek. aprított metélőhagyma
1 gerezd fokhagyma
3 ek. olívaolaj
1 ek. fehérborecet
2 ek. aprított petrezselyem
3 ek. aprított kapor
feketebors
1 tk. tengeri só

A sült paradicsomhoz:
40 dkg paradicsom
2 ek. sűrű balzsamecet
8 ág kakukkfű
1 ek. olívaolaj

Elkészítés:

A negyedelt paradicsomokat sütőpapírra pakolva kakukkfűvel, sóval szórom és olívaolajjal, balzsamecettel locsolom.

150 fokon sütöm 1,5 órát.

Az aprított hagymát ecettel, sóval hagyom állni.

A lencsét 20-30 perc alatt puhára főzöm vízben.

Utána átforgatom a hagymával, olívaolajjal, aprított fokhagymával, borssal.

Ha kihűlt, akkor zöldfűszerekkel hintem, sajtot reszelek rá és a paradicsommal tálalom.

Jó étvágyat!

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.