Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Borecetes zöldsaláta sült szalonnával

Megnézte: 3295
Fő számára:
Elkészítési idő: 30 perc
Kategória: Salátaételek

Hozzávalók:

1 kis fej zöld saláta
10 dkg madársaláta
20 dkg paradicsom
5 dkg rukkola
2 szem piros retek
4 szál újhagyma
16 vékony szeletelt húsos szalonna vagy bacon

A mustáros öntethez:
1 evőkanál magos mustár
1 evőkanál mustár
1 evőkanál fehérborecet
8 levél bazsalikom

Elkészítés:

A salátákat megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és összetépkedjük. A retket és a paradicsomot megmossuk, megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk

Az öntethez a mustárokat keverőtálba tesszük, belerakjuk a bazsalikomleveleket, az ecetet, 2 evőkanál vizet és botmixerrel pépesítjük. Lassan hozzácsurgatjuk az olajat, közben a mixerrel keverjük. (Más saláták önteteként is használható.)

A szalonnaszeleteket 3-4 darabra vágjuk, és egy serpenyőben ropogósra sütjük.

A zöldségeket és a salátákat az öntettel összekeverjük, majd tányérra tesszük, a sült szalonnaszeletekkel azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat!

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.