Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Juhtúrós sztrapacska

Megnézte: 3356
Fő számára:
Elkészítési idő: 30 perc
Kategória: Tésztaételek

Hozzávalók:

50 dkg burgonya
20 dkg szalonna
20 dkg juhtúró
2 pohár tejföl
liszt

Elkészítés:

A szalonnát apró kockára vágom, kisütöm a zsírját, majd a kisült pörcöket kiveszem egy kevés zsírral, és meleg helyen tartom tálalásig.

Közben a burgonyát lereszelem, és annyi lisztet adok hozzá, amennyit felvesz, hogy galuskatészta állagú legyen, majd a forró vízbe beleszaggatom, és egy picit tovább főzöm, mint a sima galuskát. Hirtelen leöblítem és szűrőn tartom.

Közben a szalonna megmaradt zsírját lassú tűzön melegítem, hozzáadom a tejfölt és a juhtúrót, amit csomómentesre főzök benne, majd a lecsurgatott sztrapacskával összekeverem, és forrón tálalom.

A tetejét megszórom szalonnapörccel.

Jó étvágyat!

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.