Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Spenótós-túrós ravioli

Megnézte: 3612
Fő számára:
Elkészítési idő: 90 perc +
Kategória: Tésztaételek

Hozzávalók:

A tésztához:
2 tojás
fél dl víz
liszt
kevés felvert tojás

A töltelékhez:
2 gerezd fokhagyma
25 dkg friss spenót
25 dkg túró



A mártáshoz:
25 dkg paradicsom
10 dkg mozzarella
olaj
2 evőkanál liszt
3 dl tej

bors

Elkészítés:

A 2 tojásból és a kevés vízből annyi liszttel, amennyit felvesz kemény tésztát gyúrunk, és 1 óráig kelesztjük. Ezután vékonyra elnyújtjuk. A kinyújtott tésztát azonnal megtölthetjük.

A töltelékhez a spenótot megmossuk, leforrázzuk. A spenótleveleket leszűrjük és felaprítjuk. Ezt hozzákeverjük az áttört túróhoz, majd fokhagymával ízesítjük.

A tésztalapokat vékonyan megkenjük 1 felvert tojással, majd kis kupacokban ráhalmozzuk a már hideg tölteléket a tésztára. 2 lapot egymásra borítunk, és lenyomkodjuk. Késsel raviolikat formálunk. A tésztabatyukat néhány perc alatt forrásban lévő vízben kifőzzük.

A mártáshoz készítünk egy besamelt: az olajon habzásig hevítjük a lisztet, apránként felöntjük hideg tejjel, és csomómentesre keverjük. A mártásba belekeverjük a megmosott, felkockázott paradicsomot és a felkockázott mozzarellát, sóval borssal ízesítjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.