Elkészítés:
A 2 tojásból és a kevés vízből annyi liszttel, amennyit felvesz kemény tésztát gyúrunk, és 1 óráig kelesztjük. Ezután vékonyra elnyújtjuk. A kinyújtott tésztát azonnal megtölthetjük.
A töltelékhez a spenótot megmossuk, leforrázzuk. A spenótleveleket leszűrjük és felaprítjuk. Ezt hozzákeverjük az áttört túróhoz, majd fokhagymával ízesítjük.
A tésztalapokat vékonyan megkenjük 1 felvert tojással, majd kis kupacokban ráhalmozzuk a már hideg tölteléket a tésztára. 2 lapot egymásra borítunk, és lenyomkodjuk. Késsel raviolikat formálunk. A tésztabatyukat néhány perc alatt forrásban lévő vízben kifőzzük.
A mártáshoz készítünk egy besamelt: az olajon habzásig hevítjük a lisztet, apránként felöntjük hideg tejjel, és csomómentesre keverjük. A mártásba belekeverjük a megmosott, felkockázott paradicsomot és a felkockázott mozzarellát, sóval borssal ízesítjük.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.