Elkészítés:
Először a bolognai ragut készítem el: a hagymákat felaprítom, és olajon megdinsztelem, ezután hozzáadom a darált húst, kevergetve pirítom, amikor kifehéredett, akkor adom hozzá a karikákra vágott szárzellert, sárgarépát, zöldpaprikát. Pár percig tovább kevergetem, majd mehet bele a kétféle paradicsom, fűszerezem ízlés szerint bazsalikommal, oregánóval, őrölt borssal, sóval, pici cukorral, őrölt babérral. Lefedem, és lassú tűznél, néha megkevergetve fél órán át párolom.
Egy nagyobb tepsit kiolajozok, erre kerülnek az alsó tésztalapok. Erre kanalazom a bolognai ragu 2/3 részét. Erre újabb lapok jönnek, amire a spenótleveleket terítem,borsozom, 4 gerezd fokhagymát reszelek rá, majd a tömlős sajtkrémet is rányomom darabokban. Ezt befedem a maradék tésztával, amire a maradék bolognai ragu kerül. A tetejét meghintem reszelt parmezán sajttal.
Előmelegített 180 C fokos sütőben fél órát sütöm, amíg szépen megpirul a sajt a tetején.
Jó étvágyat!
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.