Megnézte: 3447
Fő számára:
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Halételek
Megnézte: 3447
Fő számára:
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Halételek
60 dkg pontyfilé
3-4 szál zöldhagyma
1 hagyma
2 dl zöldségleves
1 db citrom leve
1 evőkanál liszt
4 dl tejszín
vaj
1 db répa
1 db fehérrépa
só
bors
Öblítsük le a halat, majd töröljük szárazra!
Sózzuk, borsozzuk.
Vágjuk 6 egyenlő részre!
Vajazzunk ki egy tűzálló tálat, majd tegyük bele a pontyot!
Kockázzuk fel a zöldségeket és a hagymát!
Forrósítsunk fel kis vajat, és pároljuk meg benne a hagymát és a zöldségeket!
Keverjük össze a zöldséglevest a tejszínnel, és öntsük a párolt zöldségekre!
Főzzük még 2 percig, ízesítsük sóval és borssal, majd tegyük hozzá a citromlevet!
Öntsük a mártást a halra, és süssük meg az egészet előmelegített sütőben 20 perc alatt!
Jó étvágyat!
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.