Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Tejszínes ponty

Megnézte: 3447
Fő számára:
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Halételek

Hozzávalók:

60 dkg pontyfilé
3-4 szál zöldhagyma
1 hagyma
2 dl zöldségleves
1 db citrom leve
1 evőkanál liszt
4 dl tejszín
vaj
1 db répa
1 db fehérrépa

bors

Elkészítés:

Öblítsük le a halat, majd töröljük szárazra!
Sózzuk, borsozzuk.
Vágjuk 6 egyenlő részre!

Vajazzunk ki egy tűzálló tálat, majd tegyük bele a pontyot!
Kockázzuk fel a zöldségeket és a hagymát!

Forrósítsunk fel kis vajat, és pároljuk meg benne a hagymát és a zöldségeket!
Keverjük össze a zöldséglevest a tejszínnel, és öntsük a párolt zöldségekre!
Főzzük még 2 percig, ízesítsük sóval és borssal, majd tegyük hozzá a citromlevet!

Öntsük a mártást a halra, és süssük meg az egészet előmelegített sütőben 20 perc alatt!

Jó étvágyat!

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.