Megnézte: 3485
Fő számára:
Elkészítési idő: 30 perc
Kategória: Halételek
Megnézte: 3485
Fő számára:
Elkészítési idő: 30 perc
Kategória: Halételek
50 dkg feketekagyló
1 fej vöröshagyma
2 fej lilahagyma
1 szál újhagyma
1 db barna csiperkegomba
2 db fehér csiperkegomba
2 gerezd fokhagyma
1 db hegyes csípős zöldpaprika
1/2 piros kalifornia paprika
1/2 étkezési paprika
1 szál zellerszár
kínai hal fűszerkeverék
petrezselyem
korianderlevél
gyömbér
szójaszósz
kínai tészta
fehérbor
kókusztej
főzőtejszín
citromlé
chili paprika
metélőhagyma
koriandermag
őrölt pirospaprika
olívaolaj
őrölt feketebors
só
A tisztított, többször átöblített kagylókat sós vízben hagyjuk állni.
A karikázott hagymákat olajon dinszteljük, utána mehet bele feldarabolt zeller, koriander, petrezselyem, a szeletelt gombát és a felaprított gyömbért.
Végül a kagylót is belerakjuk és 1 liter vízzel felöntjük.
Ízesítjük kedvünk szerint, majd készre főzzük.
A vége előtt még tésztát, finomra vágott zöldeket teszünk bele és fehérbort, kókusztejet, tejszínt, citromlevet öntünk hozzá.
Jó étvágyat!
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.