Megnézte: 3423
Fő számára:
Elkészítési idő: 30 perc
Kategória: Halételek
Megnézte: 3423
Fő számára:
Elkészítési idő: 30 perc
Kategória: Halételek
4 darab fogasfilé
2 gerezd fokhagyma
1/2 db répa
1/2 db hagyma
bors
fél citrom
kevés fehérbor
fehérborecet
kevés só
2 babérlevél
1/2 db zeller
A padlizsános raguhoz:
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
8 db koktélparadicsom
2 evőkanál aprított petrezselyem
1 padlizsán
10 dkg olívabogyó
Tisztítsuk meg a halat, és locsoljuk le citromlével! Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tekerjük fel, majd szúrjuk át fogvájóval!
Készítsünk párolólevet!
Vizet engedünk egy tepsibe. Ízesítsük a darabolt zöldségekkel, a citrommal és fűszerekkel!
Előmelegített sütőbe tesszük legalább negyed órára. Helyezzük bele a haltekercseket, amiket 5-6 perc alatt készre főzünk.
Hámozzuk meg a padlizsánt, majd kockázzuk fel!
Hevítsünk fel olívaolajat egy serpenyőben, majd a szeletelt fokhagymát futtassuk meg benne! Ezután a padlizsánt és az olívabogyót is belerakjuk, amivel hirtelen összepirítjuk.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és kb. 8 perc alatt megpuhítjuk. Ha puha lett, hozzáadjuk a petrezselymet és a paradicsomot, majd még pár percig pirítjuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.